Suomalaiset Saksassa Keskustelufoorumi  

Go Back   Suomalaiset Saksassa Keskustelufoorumi > Keskustelu > Yleinen

Yleinen Aihe vapaa. Keskustelua, kysymyksiä ja vastauksia.



Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20-03-16, 10:13
PäiviS PäiviS is offline
Prospect
 
Join Date: Mar 2016
Location: Bremen
Posts: 5
PäiviS is on a distinguished road
Nettiliittymä: telecom vai O2?

Onko kokemuksia telecom ja O2-operaattoreiden nettiliittymistä (50 mt saatavilla vain). Muutamme toukokuussa Bremeniin ja meille suositeltiin jompaa kumpaa edellämainittua operaattoria. Riittääkö nopeudet etätöiden tekemiseen?
Reply With Quote
  #2  
Old 20-03-16, 11:41
Norppu Norppu is offline
Prospect
 
Join Date: Mar 2016
Location: Frankfurt (main)
Posts: 19
Norppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud of
Datakatto ja nopeus

Liittymässä on muutama asia joiden tulee olla kunnossa:

1. Alueella jossa oleilet pitää olla kunnon peitto - myös sisätiloissa.
Monet operaattorit ilmoittavat peittoalueensa jonkinmoisena arviona ulkona mitatun peittoalueen arvosta johdettuna. Peitto on kuitenkin hyvin monimutkainen juttu johon vaikuttaa paitsi operaattorin tekniikka niin myös kuluttajan laite ja talon rakennusmateriaalit ja jopa ikkunoissa käytetty lasi. Parasta on että peitto on paras mahdollinen.

2. Datan määrä saattaa vaihdella rajustikin etätöitä tehdessä. Työkaverit on valittaneet että liittymän datakatto meni yli kun Windows päätti tehdä päivityksen. Siis vaikka itse työhön tarvittava datan määrä olisi vaatimaton niin käyttöjärjestelmä saattaa tehdä temput. Itse valitsisin liittymän jossa tämmöistä datakattoa ei ole.

3. Liittymän nopeus. Etätöihin jossa käytetään selainta ja jossa ei tarvitse käyttää remote desktop tai Citrix palveluita riittää varsin vaatimatonkin nopeus. 100kB/s on riittävä. (Kilotavua / sekunti). Tässä muuten saat olla tarkkana - nopeuksia ilmoitellaan milloin missäkin yksikössä. 100kB/s = 800kb/s (kilobittiä sekunnissa).
Jos joudut käyttämään etäterminaalia (Citrix, Remote Desktop, ...) on nopeuden syytä olla ainakin 8MB/s (8 Megatavua sekunnissa) joka biteiksi käännettynä on 64Mb/s. Jos siis liittymän nopeus on tuo 50mt niin olipa yksiköt ilmoitettu miten tahansa nopeus on hyvin lähellä riittävää tai riittävä jollei katsele vaikkapa videoita.
Reply With Quote
  #3  
Old 20-03-16, 18:17
PäiviS PäiviS is offline
Prospect
 
Join Date: Mar 2016
Location: Bremen
Posts: 5
PäiviS is on a distinguished road
Datakatto ja nopeus

Kiitos nopeasta vastauksesta.

1. Tämä asia selviää, kun pääsemme muuttamaan. Toivottavasti ei tule ongelmia.

2. Hyvä muistutus, kiitos. Ymmärsin, että telekomilla ei ole datakattoa tuossa liittymässä. O2:ssa oli kuukausikohtainen rajoite ainakin kuvauksen perusteella.

3. Vuokra-asuntoomme saa 50 mbit/s nopeuden (olin hieman epätarkka käsitteissä näköjään). Käytän satunnaisesti remote desktopia, joten lopputulos selviää vain testaamalla. Oletan, että skype/webex toimii?
Reply With Quote
  #4  
Old 21-03-16, 07:06
Norppu Norppu is offline
Prospect
 
Join Date: Mar 2016
Location: Frankfurt (main)
Posts: 19
Norppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud ofNorppu has much to be proud of
Joo - se peitto selviää lopullisesti yleensä vasta kun menee paikalle ja kytkeytyy verkkoon

Jos talo on vanha (paksut seinät) ja ikkunoita on vähän ja vielä jos asunto on maan alla niin tulos on taattu.

Kovin korkeallakaan ei ole hyvä olla - toimistomme on 29 kerroksessa ja liittymät toimii vähän miten sattuu. Tämä johtuu siitä että laite "näkee" liian paljon tukiasemia. Paras tulos saadaan katutasosta noin 1.3 metrin korkeudella - siis korvien tasossa - verkot suunnitellaan näin.

Sitä datakattoa kannattaa välttää vasitenkin jos liittymä ilman kattoa ei ole merkittävästi kalliimpi. Datakatto näet tekee senkin että operaattorin on mitattava tarkasti liikennettä joka saattaa aiheuttaa jollei hitautta niin ainakin huomattavaa latenssia (viiveitä).
Reply With Quote
  #5  
Old 21-03-16, 13:35
Valtsu Valtsu is offline
Übermeister
 
Join Date: Feb 2011
Location: Unterhaching, Bayern
Posts: 1,026
Valtsu has a reputation beyond reputeValtsu has a reputation beyond reputeValtsu has a reputation beyond reputeValtsu has a reputation beyond reputeValtsu has a reputation beyond reputeValtsu has a reputation beyond reputeValtsu has a reputation beyond reputeValtsu has a reputation beyond reputeValtsu has a reputation beyond reputeValtsu has a reputation beyond reputeValtsu has a reputation beyond repute
Onko kyse DSL vai LTE liittymästä?
Reply With Quote
  #6  
Old 21-03-16, 20:29
Kaahari's Avatar
Kaahari Kaahari is offline
Fanatic
 
Join Date: Apr 2008
Location: Nordheide
Posts: 251
Kaahari has a brilliant futureKaahari has a brilliant futureKaahari has a brilliant futureKaahari has a brilliant futureKaahari has a brilliant futureKaahari has a brilliant futureKaahari has a brilliant futureKaahari has a brilliant futureKaahari has a brilliant futureKaahari has a brilliant futureKaahari has a brilliant future
Telekom rules

Telekom on hyvä. Itsellä ei ole mitään valittamista. 16 Mb:n kaapelilla voi katsoa telkkaria ja jos jotain äänittää taustalla televisiosta, niin samaan aikaan voit hyvin esim. pelata PS:ää netissä tai vaikka katsella youtube:a.

Telekom on parempi kuin sen maine täällä. Ei ne muut ole sen parempia sen jälkeen kun olet tehnyt sopimuksen...
Reply With Quote
  #7  
Old 19-12-16, 08:29
PäiviS PäiviS is offline
Prospect
 
Join Date: Mar 2016
Location: Bremen
Posts: 5
PäiviS is on a distinguished road
Telekom on toiminut luotettavasti

Valitsimme Telekomin liittymäksi ja se on toiminut moitteettomasti täällä Bremenin Viertelissä. Etätyöt ovat onnistuneet hyvin ja Remote Desktop ei ole takkuillut kertaakaan. Jälkeenpäin ajatellen on hyvä, ettei tullut valittua mitään datakattoa...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +2. The time now is 18:47.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.